Nie ma złego jedzenia, ważna jest różnorodność i urozmaicenie.
W zdrowej diecie jest miejsce także na słodkości. Zwłaszcza, że np. czekolada (najlepiej gorzka) zawiera dużo magnezu, potasu, a nawet żelazo.
SKŁADNIKI:- 6 białek z jajka
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- 1/2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
- 3-4 kostki gorzkiej czekolady
- 1,5 miarki odżywki białkowej wieloskładnikowej najlepiej o smaku czekoladowym – do nabycia również w Klubie
- Dostarcza wysokowartościowego białka do budowy tkanki mięśniowej.
- Zmniejsza katabolizm mięśniowy i nasila anabolizm.
- Dostarcza białek o zróżnicowanym czasie uwalniania aminokwasów dzięki czemu działa przez wiele godzin po spożyciu.
Dzięki zastosowaniu różnych źródeł białka odżywka ta stanowi świetne rozwiązanie dla osób, które poszukują odżywki o długim czasie działania. Białko sojowe jest najlepszym źródłem białek spośród białek roślinnych. Poza tym posiada szereg właściwości pro-zdrowotnych. Białka serwatkowe dostarczają polipetydy, peptydy i wolne aminokwasy, ułatwiające utrzymanie prawidłowego bilansu azotowego w organizmie.
PRZYGOTOWANIE:W multicookerze:
Białka ubić na gęstą pianę (ja idę na łatwiznę i lecę z blenderem), dodaję po troszkę i dalej miksuje pulsacyjnie kolejne składniki. Masa ma być gęsta ale dalej jakby w minimalnym stopniu rzadka. Przelać do multicookera.
CAKE – 30 minut
W piekarniku:
Czynności jak wyżej. Rozdzielić masę do papilotek do muffinek. Piec w 180 stopniach przez 25 minut.
PROSTO, SZYBKO, ZDROWO I SMACZNIE !!!!
jeden komentarz
Pingback: Fitness Klub Lubin, Siłownia dla Kobiet – Manufaktura Fitnessu | Clauditte Miss Cooking - Fitness Klub Lubin, Siłownia dla Kobiet - Manufaktura Fitnessu