piątek , 28 Lipiec 2017
Home / Odżywianie / Bezglutenowe placuszki marchewkowe

Bezglutenowe placuszki marchewkowe

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki jaglanej (lub zmielona kasza jaglana)
  • 2 łyżka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
  • Przyprawy pieprz, sól, bazylia

Przygotowanie:
Marchewkę trzemy na małych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy i przyprawiamy. Ciasto może być trochę gęste (zależy to od soczystości marchewki), więc można dodać trochę wody, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego. Jeśli mamy dobrą, nieprzywierającą patelnię, możemy smażyć bez tłuszczu. W innym przypadku najbardziej polecam olej kokosowy. Placki nie przywierają i świetnie się je przewraca.

Smacznego :)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz