poniedziałek , 20 Listopad 2017
Home / Odżywianie / Risotto ze szpinakiem

Risotto ze szpinakiem

Składniki

  • 250 gram świeżego szpinaku
  • 100 g ryżu arborio
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek cebuli
  • masło
  • sól i pieprz
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
W rondelku roztapiamy łyżkę masła. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek i cebulę. Podsmażamy minutę. Następnie dodajemy umyty i pokrojony w kawałki szpinak. Dodajemy 2 szczypty gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczkę soli i odrobinę pieprzu. Dusimy minutę. Dodajemy ryż i mieszamy. Zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy ok 10-15 minut. Od czasu do czasu mieszając. Podaję z kurczakiem lub z jajkiem sadzonym.

Smacznego :)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz