poniedziałek , 20 Listopad 2017
Home / Odżywianie / Sałatka z rukoli pomarańczy i orzechów nerkowca

Sałatka z rukoli pomarańczy i orzechów nerkowca

Składniki:

  • 150g rukoli
  • 1 pomarańcza
  • 20g orzechów nerkowca

Sos cytrynowo-miodowo-czosnkowy

  • 1 łyżka miodu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta słodkiej papryki

Przygotowanie:
Sos
Przeciskamy przez praskę ząbki czosnku i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i sos gotowy. (Najlepiej umieścić składniki w słoiku, potrząsnąć kilka razy, a sos uzyska idealną konsystencję).

Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na talerzu. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w krążki pomarańcze, znów garść rukoli, pokrojone na połówki orzechy nerkowca. Na koniec polewamy sałatkę sosem. Można dodać także ser feta lub tofu.

Smacznego ;)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz