piątek , 28 Lipiec 2017
Home / Kącik wegan / Wegańskie ciasto dyniowe

Wegańskie ciasto dyniowe

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1szklanka kaszy manny
  • pół szklanki zmielonych płatków owsianych
  • szczypta soli
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 0,5 szklanki oliwy
  • 1,5 kg startej surowej b. soczystej dyni
  • cynamon

Sposób przygotowania:
Suche składniki zmieszać i połowę wysypać do formy 20×20 cm. Na to rozłożyć warstwę startej dyni i oprószyć cynamonem. Drugą połową sypkiej mieszanki zmieszać z olejem i wyłożyć na warstwę dyniową. Piec w 180°C przez około 40 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub cynamonem.

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz