poniedziałek , 19 Sierpień 2019
Home / Odżywianie / Sernik na zimno

Sernik na zimno

Sernik na zimno

  • 1 kg sera twarogowego (trzeba go zmielić)
  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 40 g żelatyny
  • aromat do ciast
  • stewia

Galaretka

  • 600 g soku (w tym przypadku jabłkowy)
  • 40g żelatyny
  • owoce (dałam banany)

Sposób przygotowania
Ser, jogurt, aromat dodaje do miski i dobrze mieszam. Żelatynę wraz ze słodzikiem rozpuszczam we wrzącej wodzie. Dodaje do masy i dobrze mieszam. Wylewam na formę i układam na wierzch pokrojone owoce. Wstawiam do lodówki aby zastygła. Do rondelka wlewam sok i dodaje żelatynę. Wszystko razem podgrzewam na wolnym ogniu ciągle mieszając aż do rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiam w chłodne miejsce do ostygnięcia. Galaretkę wylewam na ser i odstawiam w zimne miejsce aby zastygło.

Smacznego :)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz