czwartek , 14 Listopad 2019
Home / Odżywianie / Ciasto jaglane rafaello – II miejsce konkursu kulinarnego

Ciasto jaglane rafaello – II miejsce konkursu kulinarnego

Prezentujemy przepis, który zajął II miejsce w konkursie kulinarnym organizowanym przez nasz klub.
Autor: Dominika Kaczmarek

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • ok. 3 szklanki mleka sojowego
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1 szklanka wody
  • 7 łyżek cukru trzcinowego (lub innego)
  • 150 g wiórków kokosowych
  • kilka migdałów
  • tłuszcz do nasmarowania tortownicy (np. olej kokosowy)

Sposób przygotowania:
Kaszę wsypać do miseczki, zalać wodą i odstawić na 30 min. Po tym czasie przepłukać i ponownie zalać wodą oraz odstawić na 30 min. Pomoże to pozbyć się smaku goryczki z kaszy. Następnie wsypać kaszę do garnka, zalać dwiema szklankami mleka sojowego oraz szklanką wody. Zagotować, aby kasza była bardzo miękka. Gdy już taka będzie dodajemy wiórki kokosowe, szklankę mleka sojowego oraz pół szklanki mleka kokosowego. Dosładzamy cukrem. Gotujemy cały czas mieszając do momentu, aż kasza wciągnie całe mleko. Gotową masę blendujemy na gładką masę. Wykładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej wiórkami. Wkładamy na około dwie godziny do lodówki.

Smacznego ;)

O Manufaktura Fitnessu

Manufaktura Fitnessu
Manufaktura Fitnessu to wyjątkowe miejsce w którym fitness, zdrowie, relaks i rozwój stają się stylem życia! Oferujemy wam szeroki zakres grupowych zajęć fitness. Nasz grafik układaliśmy z myślą o potrzebach zarówno osób, które chcą poprawić swój wygląd i poprawić sylwetkę, poprawić kondycje ruchową, wzmocnić wybrane partie ciała, ale również tych, które po prostu chcą się odstresować i dobrze bawić.

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz