środa , 20 Wrzesień 2017
Home / Kącik wegan / Wegetariański rosół

Wegetariański rosół

SKŁADNIKI:

  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 pietruszki
  • seler
  • por
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 goździki
  • ziele angielskie
  • pieprz, sól
  • sos sojowy
  • lubczyk
  • 2 ząbki czosnku
  • 3cm świeżego imbiru
  • kurkuma

Sposób przygotowania
Warzywa obrać a cebule przekroić na pól i przypalić na patelni. Przełożyć warzywa do garnka. Dodać przyprawy. Zalać 2,5 l wody. Gotować 4 godziny na wolnym ogniu.

Makaron jajeczny:
Składniki

  • 1 jajko
  • 1 łyżka kefiru
  • sól

Wszystko wymieszać widelcem i wylać na patelnie. Smażymy z obu stron. Zdjąć z patelni i poczekać aż ostygnie. Makaron zwinąć w rulonik i pociąć nożem w paski.

Smacznego ;)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz