piątek , 28 Lipiec 2017
Home / Odżywianie / Ciasto czekoladowe fasolowe

Ciasto czekoladowe fasolowe

SKŁADNIKI:

  • 1 czekolada gorzka
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 2 mocno dojrzałe banany
  • żurawina
  • 28 suszonych daktylii
  • 6 łyżeczek kakao
  • 3jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • półtora łyżeczki sody oczyszczonej

Sposób przygotowania:
Fasolę dokładnie wyplukać w zimnej wodzie i odsączyć na sicie. Pół tabliczki czekolady rozstopić w kąpieli wodnej. Odsączoną fasolę, banany i daktyle zmielić w maszynce do mielenia z nakładką o drobnych oczkach(musi powstać masa).Do powstałej masy dodać: cynamon jajka, roztopioną czekoladę, sode, żurawinę, kakao. Wszystko razem dobrze wymieszać Wyłożyć do formy. Piec 50 min w 180 st. Gdy ciasto ostygnie polać połowa roztopionej czekolady i posypać żurawiną lub rodzynkami.

Smacznego :)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz