poniedziałek , 20 Listopad 2017
Home / Odżywianie / Kotlety z soczewicy i amarantusa

Kotlety z soczewicy i amarantusa

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 jajko
  • Przyprawy: pieprz, sól, papryka, kurkuma

Przygotowanie:
Gotujemy czerwoną soczewicę razem z łyżką amarantusa.
Podsmażamy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Marchewkę ścieramy na większych oczkach na tarce.
Siekamy szczypiorek, wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając jajko oraz przyprawy.
Wymieszane składniki, formujemy w mniejsze kotlety, następnie pieczemy w piekarniku przez 20 min w 180 stopniach.

Smacznego :)

O Monika Garboś

Monika Garboś
Obecnie moją największą pasją jest macierzyństwo. Wyznaję i praktykuję ideę „Rodzicielstwa Bliskości”. Poprzez prowadzone zajęcia i warsztaty promuję naturalne, świadome macierzyństwo, zdrowy styl życia i odżywiania. Instruktor fitness specjalizująca się w zajęciach dla kobiet w ciąży i mam z niemowlętami. Instruktorka Masażu Shantala, doradca chustonoszenia ClauWi. Przez wiele lat trenowała lekkoatletykę i wciąż ze sportu czerpie najwięcej życiowej energii. Zimą jeździ na snowboardzie, latem uprawia wakeboard, ma za sobą skok na bungee, ze spadochronem, kurs wspinaczki skałkowej i nurkowania.

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz