piątek , 28 Lipiec 2017
Home / Kącik wegan / Pasztet z soczewicy ze śliwką

Pasztet z soczewicy ze śliwką

SKŁADNIKI:

  • 2 szkl ugotowanej zielonej soczewicy
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 cebule
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • Kilka suszonych śliwek
  • 100 ml oleju
  • 4 ziela angielskie
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 liście laurowe i goździki
  • szczypta gałki muszkatałowej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć z liściem laurowym, goździkami i zielem angielskim. Jak cebula się zeszkli wyjąć przyprawy i wyrzucić. Cebulę i resztę skadników (oprócz śliwek)dodać do miski i zblendować na gładka masę. Spróbować i doprawić w razie potrzeby. Masę wylać do foremki i delikatnie wcisnąć śliwki. Piec w 180st. 40-45 min po upieczeniu zostawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Smacznego :)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz