niedziela , 19 Listopad 2017
Home / Odżywianie / Gulasz z zielonej soczewicy

Gulasz z zielonej soczewicy

SKŁADNIKI:

  • 1 szkl. zielonej soczewicy
  • 1 papryka czerwona lub zielona
  • 1 cebula
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka
  • kilka pieczarek
  • Sól, pieprz, suszona kolendra, kurkuma, papryka słodka
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania
Drobno pokroić warzywa i podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Dodajemy soczewicę ,przyprawy i chwilkę podsmażamy. Następnie zalewany wszystko wodą tak aby warzywa były przykryte. Gotujemy na małym ogniu 30-40 min. Aby sos był zagęszczony miksujemy jego polowe ręcznym blenderem.

Smacznego :)

O Ewelina Braszka

Ewelina przygodę ze sportem zaczęła w Manufakturze Fitnessu w 2014. Jej celem było pozbycie się zbędnych kilogramów. Rozpoczęła treningi personalne oraz dietę. Teraz nie wyobraża sobie swojego życia bez ćwiczeń. Zaczęła także eksperymentować w kuchni. Chce aby jej dieta była zbilansowana, a przede wszystkim smaczna i zdrowa. Pomysły na posiłki Eweliny możecie obserwować na FitBlogu!

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz