niedziela , 22 Wrzesień 2019
Home / Odżywianie / Grillowane sajgonki

Grillowane sajgonki

Składniki:

  • 100-150 g piersi z kurczaka
  • 1/2 średniej czerwonej cebuli
  • średniej wielkości marchewka
  • 6 grzybków mun
  • 1/3 cukinii
  • 4 pieczarki
  • 1 ząbek czosnku
  • 7 płatów papieru ryżowego (małych)
  • 1/2 papryczki chilli bez pestek
  • łyżka ostrego curry z trawą cytrynową
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Grzyby mun, należy namoczyć przez 20min. Wszystkie warzywa, grzyby i ewentualnie kurczaka kroimy w drobne słupki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę na wok lub patelnię. Dodajemy resztę składników nadzienia, podlewamy wodą i dusimy ok. 10min, mieszając od czasu do czasu. Kiedy warzywa zmiękną, nadzienie jest gotowe. Przygotowujemy sobie jeden głęboki talerz w wodą i jeden płaski. Każdy z krążków papieru ryżowego zwilżamy wodą z obu stron i kładziemy na płaskim talerzu. Na środku lub nieco z boku układamy czubatą łyżkę nadzienia i formujemy je, by miało nieco podłużny kształt. Brzegi zakładamy na wierzch i zwijamy sajgonkę, jak krokieta. Układamy na blasze. Grillujemy aż się lekko zarumienią.

O Manufaktura Fitnessu

Manufaktura Fitnessu
Manufaktura Fitnessu to wyjątkowe miejsce w którym fitness, zdrowie, relaks i rozwój stają się stylem życia! Oferujemy wam szeroki zakres grupowych zajęć fitness. Nasz grafik układaliśmy z myślą o potrzebach zarówno osób, które chcą poprawić swój wygląd i poprawić sylwetkę, poprawić kondycje ruchową, wzmocnić wybrane partie ciała, ale również tych, które po prostu chcą się odstresować i dobrze bawić.

Zobacz również

chlebek

Chlebek jaglany

Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml wody szczypta soli 2-3 łyżeczki, mocnego kakao 1 ...

Dodaj komentarz